أرشيف المدونة الإلكترونية

السبت، 8 فبراير 2014

طريقه عمل الكفته - Modus operandi of meatballs


طريقه عمل الكفته طريقه عمل كفته الحاتي المقادير دى بالنسبه لكيلو لحمه لو ها يكون الضعف يبقي نضاعف الكميه لو اقل يبقي ها نحتاج نص الكميات الموجوده 1- اللحمه تكون مفرومه فرم خشن 2- يضاف الربع او اقل شويه دهن بتلو 3- بالنسبه للتتبيل تتبل الكفته بملح و فلفل و بشر بصله متوسطه مصفاه تماما من المياه لإننا هانحتاج الميه بتاعت البصل عند الشوى يعنى احتفظى بيها طريقة عمل كفتة الحاتى وسر الحاتى فى عمل الكفته 4- معلقتين برغل ينقعوا فى ماء لمده ساعه ثم يصفوا من الماءجيدا .و يتم فرمهم مع اللحم والبصل) 5- يقسم الكيلو على حسب عدد الأسياخ على هيئة كرات و يوضع فى الثلاجه لمده 3 ساعات لكي يتماسك جيدا 6- ضعى فى طبق او صينيه مياه البصل و عليها معلقه بيكينج باودر) طبعا فى ماده تانيه بتستخدم لكن صعب تلاقيها عند أى عطار عموما هاقول عليها اللى يقدر يجيبها يحطها بدل البيكنج باودر اسمها (عطرون) و هى على شكل الملح الخشن و يتم تذويبها فى ماء و تصفيتها من الشوائب و طبعا يفضل إذابتها فى ماء البصل 7- في طلعى الكفته من التلاجه قبل الشوى على طول و تمسكى قطعه الكفته على ايدك و تحطى السيخ عليها من المنتصف و تضغطى اللحمه عليها كويس و تبدى تفرديها على السيخ بالضغط المتواصل لفوق و تحت لحد ماتتفرد على السيخ بالسمك المناسب ماتبقاش تخينه قوى و لا رفيعه و الأهم بعد ماتفرديها بللى ايدك بميه البصل اللى عليها كربونات او عطرون واضغطى على مسافات متباعده بصوابعك علشان تعملى فروق فى السيخ ماتبقاش كلها حته واحده ده بيقلل من وزن الكفته على السيخ و ماتقعش وتسويها حسب طلبك يعني سوا جامد نص سوا زي ما تحبي وبالهنا والشفاء http://programsandtechnology.blogspot.com Modus operandi of meatballs Work his way kofta Alhata Ingredients for de Kilo flesh If her being doubled keeps redouble less quantity if we need to keep her in the text of the quantities 1 - weft be chopped coarse chop 2 - Add the quarter or less fat Xue Wiggly 3 - for spicing season with salt and pepper meatballs and humans medium onion refinery completely from the water because we Hananaj Mieh Btaat onions when grilling means Keep omitted The modus operandi of kofta Alhaty secret Alhaty work in meatballs 4 - Bulgur Enqawa hanging precariously in the water for an hour and then describe the Almeezha . Frmanm and not with meat and onions )  







ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق